Κοντοζαμάνης: Υπό την εποπτεία του ΕΣΥ η λειτουργία των κλινικών που επιτάσσονται

Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών προβλεπόταν από το πρώτο κύμα της πανδημίας αλλά δεν είχε χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, σημείωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η επίταξη των κλινών στη Θεσσαλονίκη δεν έγινε ξαφνικά καθώς είχαν προηγηθεί συζητήσεις με το υπουργείο να ξεκαθαρίζει ότι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν στις ιδιωτικές κλινικές περιστατικά covid19.

Κληθείς να απαντήσει στα επιχειρήματα των ιδιωτικών κλινικών ότι δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για περιστατικά covid19, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι οι κλινικές που επιτάσσονται θα λειτουργούν υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση της υγειονομικής περιφέρειας και γιατρών του ΕΣΥ.

Καταλήγοντας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν ήθελε να δώσει τις κλίνες με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προβεί στην επίταξη. «Δίνεται μια μάχη σε όλη τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Εγκαταλείπεται το ενδεχόμενο άρσης lockdown την 1η Δεκεμβρίου – Παραμονές Χριστουγέννων ανοίγει η εστίαση – Νωρίτερα δημοτικά σχολεία και λιανεμπόριο
Επόμενο άρθροΒουλή: Ασυγχώρητη άγνοια και γλύψιμο στο ΜέΡΑ25: Ο Κλέων Γρηγοριάδης συνέκρινε τον Βαρουφάκη με τον δολοφονηθέντα Λαμπράκη που αποκάλεσε …Χρήστο! (video)