Κέρκυρα: Εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή

Η δράση Climathon θα πραγµατοποιηθεί και φέτος στην Κέρκυρα, όπως και σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσµο. Το Climathon είναι µια δράση του EIT Climate-KIC που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό

Ινστιτούτο Καινοτοµίας και Τεχνολογίας, και έχει ως στόχο την ενίσχυση τοπικών πρωτοβουλιών για την αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής.

Για πρώτη φορά, το νησί της Κέρκυρας θα συµµετάσχει ενεργά σε αυτή την παγκόσµια εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής, και θα φιλοξενήσει

έναν 24ωρο διαδικτυακό µαραθώνιο Climathon µε σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες του νησιού να ενεργοποιηθούν, να προτείνουν, να εµπνευστούν και να δηµιουργήσουν καινοτόµες λύσεις για παγκόσµιες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Η τοπική οµάδα του Mindspace µαζί µε την Garbage Art Corfu σε συνδιοργάνωση µε τον Δήµο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Ερευνητικό κέντρο «Αθηνά» θα αναλάβουν την

διεξαγωγή του Climathon στην Κέρκυρα στις 21-22 Νοεµβρίου και θα έχουν ως θέµα «την µείωση της πλαστικής ρύπανσης, µε έµφαση στα πλαστικά µιας χρήσης στην εστίαση».

Γι΄ αυτό απευθύνεται κάλεσµα σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται και θέλουν να συµµετάσχουν στο CLIMATHON CORFU 2020 µε µοναδικά απαραίτητα συστατικά για τη συµµετοχή τους τη δηµιουργικότητά τους, αλλά κυρίως την καλή τους διάθεση.

Οι πιο δραστικές και εµπνευσµένες ιδέες που θα δηµιουργηθούν, θα προωθηθούν στην παγκόσµια πλατφόρµα του Climathon και θα έχουν την ευκαιρία να βραβευτούν την 21η Ιανουαρίου 2021 σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κατέληξε ανθυπολοχαγός από κορονοϊό στο 424 ΓΣΝΘ
Επόμενο άρθροΣΕΓΕ: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας