Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη και με διαφορά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Το κυβερνών κόμμα προηγείται κατά 15,9% – Τι λένε οι πολίτες για το εμβόλιο

Μεγάλη διαφορά της τάξης του 15,9% εξακολουθεί να έχει στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του STAR.

Η δημοσκόπηση ζητεί την άποψη των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, αλλά και για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, τo 52,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, με το ποσοστό να είναι ακόμη υψηλότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στην εκτίμηση της MRB για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 15,9%. Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (4,5%), Ελληνική Λύση (4,2%) και ΜέΡΑ25 (2,7%).Το «άλλο κόμμα» ακολουθεί στο 3,6%, 4,8% είναι το ποσοστό των λευκών, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,2%.

Ένας στους δύο ερωτηθέντες εκτιμούν πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας στο β’ κύμα της πανδημίας είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες που δοκιμάζονται από τον κορονοϊό.

Όσον αφορά στις αιτίες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 48,4% δήλωσε πως για όλα φταίει ο τουρισμός. Το 42,8% το απέδωσε στην απειθαρχία ορισμένων πολιτών, ενώ ένα υψηλό ποσοστό, σχεδόν το 40% στον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

52,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της MRB κατά πόσο οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο, το 52,1% απαντά θετικά, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 68% για άτομα άνω των 65 ετών.

Επτά στους δέκα πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τον κορονοϊό

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ως προς την άποψη των πολιτών για τη Θεία Κοινωνία και το κατά πόσο μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό. Σχεδόν 7 στους 10, ποσοστό 67,7% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως ο ιός μπορεί να διαδοθεί μέσω της Θείας Μετάληψης.

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: Επίδομα θέρμανσης και για φυσικό αέριο, υγραέριο,καυσόξυλα και βιομάζα
Επόμενο άρθροΒαρβιτσιώτης: Συμμετοχή σε υπουργικές συνόδους για τη Μεσόγειο