Δημοσκόπηση: Άνετο προβάδισμα της ΝΔ με 17% – Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης – 3 στους 4 θέλουν παράταση του lockdown – 64% λένε «ναι» στο εμβόλιο

Διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) καταγράφει τον Νοέμβριο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο με τη Σία Κοσιώνη.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22,% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ υποχώρησε έναντι της δημοσκόπησης του Οκτωβρίου (είχε,39,5%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί έχοντας 22,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6,5% (σταθερό), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), η Ελληνική Λύση 5% (από 4,5% στην προηγούμενη έρευνα), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3%), ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6% των ερωτηθέντων (έναντι 6%), 5% απαντά λευκό/άκυρο/αποχή (έναντι 5%) ενώ το 9% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι (έναντι 8%).

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5% των ερωτηθέντων. 9,5% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ανέρχεται στις 22 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του πρωθυπουργού (ήταν 23 τον περασμένο Οκτώβριο), με 45% έναντι 23%. Κανένας από τους δυο απαντά το 28% των ερωτηθέντων (έναντι 25%), ενώ 4% (σταθερό) δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αναφορικά με την συσπείρωση η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σε ποσοστό 81% και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 65%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν παράταση του lockdown στη χώρα μας. Ειδικότερα, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασής του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8% λίγο έως ελάχιστα.

Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (από 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30 έως 44 ετών) σε ποσοστό 74%.

Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ ένα 30% απαντά «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι».

Σε ερώτηση αναφορικά με τη χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων απαντά «άμεσα», το 21% «μετά από 2-3 μήνες», το 21% απαντά «αργότερα» και ένα 16% απαντά «ποτέ».

Τέλος, όσον αφορά στα εθνικά θέματα, μόλις το 5 % των ερωτηθέντων θεωρεί σίγουρο ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ το25% απαντά μάλλον ναι. Αντίθετα, το 46% των ερωτηθέντων απαντά μάλλον όχι και το 16% δηλώνουν σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για την Άγκυρα.

Προηγούμενο άρθροΒαρβιτσιώτης για Τουρκία: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να είναι ο νταής στη γειτονιά μας»
Επόμενο άρθροΔένδιας σε Στόλτενμπεργκ: H Τουρκία με τις ενέργειές της υπονομεύει την συνοχή της Συμμαχίας