Κεραμέως: Πιθανόν πριν από τις γιορτές το άνοιγμα των σχολείων – Πρώτα τα δημοτικά

Τις εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο τη μερικής άρσης των μέτρων του lockdown, αναμένει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως υποστήριξε, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», το άνοιγμα των σχολείων παραμένει βασική προτεραιότητα και το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν από τις γιορτές, με πρώτα τα δημοτικά.

Οι σχετικές αποφάσεις, ωστόσο, όπως εξήγησε, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και κάθε κίνηση θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού και την επιδημιολογική επιβάρυνση.

Η κ. Κεραμέως ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να γίνονται rapid tests στα σχολεία και απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σχετική εισήγηση. Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα.

«Τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία, όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, κατεύθυνση στην οποία κινείται το νέο νομοσχέδιο.

Προηγούμενο άρθροΒορίδης για ιπποειδή: Θεσπίζεται διαβατήριο για την περαιτέρω θωράκιση των δικαιωμάτων τους
Επόμενο άρθροΠιερρακάκης: Δεν θα μπει κόφτης στα SMS στο 13033 – Δεν υπάρχει εισήγηση για έβδομο κωδικό στη μετακίνηση