Μητσοτάκης προς δήμαρχο Πατρέων: «Ιδιαίτερης σημασίας η αυστηρότατη τήρηση των μέτρων, ενόψει και της εορτής του Αγ. Ανδρέα»

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Πατρέων, Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της αυστηρότατης τήρησης των μέτρων στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το επόμενο διάστημα, ειδικά καθώς πλησιάζει η γιορτή του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, μάλιστα, ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Στην Πάτρα άλλωστε μεταβαίνει το Σάββατο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα έχει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19», δήλωσε μετά την επικοινωνία του με τον κ. Μητσοτάκη ο δήμαρχος Πατρέων.

Ο κ. Πελετίδης επισήμανε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, οι συμπολίτες μας να μη διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον». Ωστόσο, ο αιρετός άρχοντας της πόλης επισήμανε πως οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Ανδρέα είναι αντικείμενο της Μητρόπολης.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς «να κάνουν τον εφετινό εορτασμό υπόθεση βαθιάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως», λόγω του φόβου του συνωστισμού στην εκκλησία εν μέσω κορονοϊού.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Χαρδαλιάς: Αυτές οι 18 περιοχές είναι στο «κόκκινο» – Στην Πάτρα η προσοχή της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΘερμά συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του Βασίλη Πάικου: «Διαφωνούσαμε, αλλά εκτιμούσα το ήθος του»