Συρίγος: Ήπια τα μέτρα που θα επιβληθούν κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Ήπια μέτρα κατά της Τουρκίας προβλέπει για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Αγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν δύο τάσεις σε ό,τι αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Στην πρώτη τάση ανήκουν Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Αυστρία ,Λουξεμβούργο, Ιρλανδία αλλά και η Τσεχία, χώρες οι οποίες επιθυμούν αυστηρές κυρώσεις για την Τουρκία ενώ στην άλλη τάση χώρες όπως η Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία επιλέγουν καθόλου ή ήπιες κυρώσεις κατά της Αγκυρας.

Παράλληλα, ο Αγγελος Συρίγος υπογράμμισε ότι αρκετές χώρες και ειδικά η Γερμανία διατηρούν στενές οικονομικές σχέσεις με την Αγκυρα και εκτίμησε ότι οι Βρυξέλλες θα διατηρήσουν στάση αναμονής προκειμένου να δουν πώς θα διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ τα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία.

Τέλος, ο κ. Συρίγος υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, της οποίας η βαρύτητα μπορεί να μην έχει γίνει ευρέως αντιληπτή. «Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από το ’74 η συνεργασία αυτή μια χώρα της Δύσης με μια μη νατοϊκή», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΤτΕ: Συνεχίστηκε κατά 3,2% η αύξηση τιμών των ακινήτων στο τρίτο τρίμηνο του έτους -Ποια διαμερίσματα έχουν ζήτηση
Επόμενο άρθροΖαχαράκη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων