ΚΙΝΑΛ: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παπανδρέου – Διαψεύδει δημοσιεύματα

Όσο κι αν προσπαθούν στο ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν τις συζητήσεις γύρω από τις εσωκομματικές τους εκλογές, που τοποθετούνται μέσα στο 2021, διάφορα σενάρια περί διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, ρίχνουν λάδι στη φωτιά και τις φουντώνουν περισσότερο.

Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του Νίκου Παπανδρέου, το όνομα του οποίου και η πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα, ακουγόταν στα ΠΑΣΟΚικά πηγαδάκια.

Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου, διέψευσε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

Τα σενάρια που έφερναν «βόλτες» για εβδομάδες στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ, φούντωσαν από ένα δημοσίευμα εφημερίδας της Αχαΐας, «Νεολόγος Πατρών», που με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα ανέφερε: «”Νίκος Παπανδρέου στον “Ν”: “Θέτω υποψηφιότητα, το θεωρώ χρέος μου”».

Το δημοσίευμα άφηνε ευθέως να εννοηθεί ότι ο Ν. Παπανδρέου έκανε δήλωση ή έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Αχαΐας.

Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Παπανδρέου είχε κατέβει το 2019 ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, καθώς ήρθε τρίτος με 140.000 σταυρούς. Επίσης είχε πρωτοστατήσει – μαζί με τον Παύλο Γερουλάνο – στη συζήτηση για επιστροφή του ΚΙΝΑΛ στο ΠΑΣΟΚ, πρόταση που είχε απορριφθεί από την ηγεσία της Χ. Τρικούπη, κυρίως λόγω των δυσβάστακτων χρεών που φέρει το ΑΦΜ του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι φαίνεται ότι θα είναι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος. Σε συνέντευξη του ο Παύλος Γερουλάνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει και εκείνος.

Προηγούμενο άρθροΜαριαλένα Τσίρλη: Η πρώτη γυναίκα γ.γ. του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΠτΔ: «Τιμά τις γυναίκες» (video, pics)
Επόμενο άρθροΔέσμευση Γενς Στόλτενμπεργκ για ενίσχυση του μηχανισμού αποκλιμάκωσης Ελλάδας -Τουρκίας