Βρούτσης για επίδομα Νοεμβρίου:«Θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αναστολή»

Τη διαβεβαίωση πως όλοι οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα λάβουν το επίδομα Νοεμβρίου έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις, δεν οφείλονται σε  λάθος της «ΕΡΓΑΝΗ», αλλά των λογιστών.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αποδίδει τις καταβολές με βάση τα στοιχεία που δέχεται.

Πρόσθεσε ότι «ειδικά για τον Νοέμβριο κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας καθώς μια χούφτα ανθρώπων δούλευε με νύχια και με δόντια για να γίνει η πληρωμή πρώτα των κλειστών επιχειρήσεων και έγιναν 328.000 πληρωμές».

Ωστόσο, ο υπουργός εξήγησε πως υπάρχουν περιπτώσεις που έγιναν λάθη από τους λογιστές ή περιπτώσεις που οι ίδιες οι επιχειρήσεις, ενώ είναι κλειστές δήλωσαν στην «ΕΡΓΑΝΗ» ότι είναι πληττόμενες. Μέχρι χθες το βράδυ υπήρχαν 14.736 διορθώσεις λογιστών, σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Όλοι θα πληρωθούν μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο, το σύστημα δεν έχει κάνει λάθος από τον Μάρτιο υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι καταβολές για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους και μαζί θα πληρωθούν και οι περιπτώσεις των 14.736 διορθώσεων των λαθών των λογιστών των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους. Αυτό θα γίνει μέχρι τις 15-16 Δεκεμβρίου.

Επομένως, όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές τότε θα δούμε στο τέλος της διαδικασίας, εάν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παραπονούνται ότι δεν έχουν πληρωθεί, είπε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε πως θα δοθεί η δυνατότητα στους λογιστές να ξαναπαρέμβουν αν χρειαστεί για επιπλέον διορθώσεις.

Επίσημανε, τέλος, ότι κανένα λάθος δεν έγινε στο δώρο των Χριστουγέννων.

Προηγούμενο άρθρο“Συνομιλώντας με την κοινωνία”
Επόμενο άρθροΈρχεται ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων – Το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση