Πέτσας: Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός περιφέρειας – Διευκρινίσεις για sms, νυχτερινή κυκλοφορία

Την Παρασκευή αναμένονται ο ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, για SMS, λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ενώ η εστίαση, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και τον εστιατορίων, θα μείνει κλειστή μέχρι και τις 7 Ιανουρίου.

Σχετικές διευκρινήσεις έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε την ανησυχία των ειδικών για τη βραδεία πτώση του ιικού φορτιού.

Ο κ. Πέτσας, είπε ότι η αποστολή SMS θα συνεχίσει να ισχύει και μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προσθέτοντας ότι θα επιτρέπονται τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους.

Αυτό που δεν θα επιτρέπεται είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως για όσους έχουν εξοχικά, με εξαίρεση τους εργαζόμενους σε αυτές, όπως και τους φοιτητές, καθώς θα  υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι αυξημένη κατά 20%.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, τόσο για να διευρυνθεί ώστε για να μην υπάρξει συνωστισμός, όσο και για να  υπάρχει χρόνος επιστροφής στα σπίτια», είπε αναφερόμενος στην απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, όταν θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Πάντως, ο κ. Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κάτι που το δουν οι ειδικοί τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στις εκκλησίες είπε ότι είναι, επίσης, ένα θέμα που θα αναφερθεί στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας, σε συνάρτηση με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη βίλα του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι είναι αδιάφορο που μένει, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «είναι άλλο να το θέτει κανείς με πολιτικά χαρακτηριστικά. Εκείνος το έθεσε. Τα υπόλοιπα ήρθαν στην επιφάνεια μετά από παρέμβαση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νέοι οικολογικοί κάδοι για απορρίμματα – Θήκη και για αποτσίγαρα
Επόμενο άρθροΚικίλιας: «Κρίσιμοι οι μήνες που ακολουθούν – Να αντέξει η κοινωνία»