Γεωργιάδης: Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει – Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις

ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Συγκεκριμένες αποφάσεις για τα προβλήματα στις ταχυμεταφορές θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων από κονδύλια του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Εως το τέλος του έτους θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο. Είτε μας αρέσει είτε όχι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στην νέες συνθήκες» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στις ταχυμεταφορές, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από την μία να πέσουν τα κρούσματα που είναι πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ρωμανός για εξοχικό Τσίπρα: Ούτε ομπρέλα με ξαπλώστρες δεν νοικιάζεις σε αυτήν την τιμή
Επόμενο άρθροΠαπαθανάσης: Αύριο οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο