Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Παύλου Πολάκη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης, Γιάννης Κουρτάκης.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109 βουλευτές.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ολομέλεια, ο Παύλος Πολάκης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει συνδιαλλαγή της κυβέρνησης, του Τύπου και της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ για να… βγει ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός και να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα.

«Αυτό το σχέδιο εκτελείτε», είπε με το γνωστό ύφος του, και πρόσθεσε: «Μητσοτάκης, Όρμπαν, Μπολσονάρο, καβάλα στην ακροδεξιά και όποιον πάρει ο χάρος».

«Νομίζετε ότι με άρσεις ασυλίας θα βάλετε τους βουλευτές να σκέφτονται αν θα μιλήσουν. Νομίζετε ότι θα μας φοβίσετε. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία! Θα σας ρίξουμε από κυβέρνηση γιατί δεν αξίζετε! Και το καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι! Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάτε με αυτό, τον τρόπο», συνέχισε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, και σημείωσε: «Επειδή νομίζετε ότι με όλα αυτά θα μας τρομοκρατήσετε, το λέω και σε όλο τον κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε τις τύχες της χώρας: Σα πληγωθεί ο αετός να μην τον εφοβάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, καταγγέλλοντας πρακτικές ΕΡΤ, αλλά και στον κ. Κουρτάκη, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές του καταγγελίες.

Οι αναφορές Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Μπούγα, ο οποίος είπε αρχικά: «Αντιπολιτευτείτε τη ΝΔ με τον τρόπο που το κάνατε σήμερα. Επειδή κάθε φορά που παίρνει τον λόγο και απευθύνεται στη ΝΔ, φροντίζει να εκτοξεύει και μια απειλή».

Ο Γ. Μπούγας συνέχισε, λέγοντας: «Οι αναφορές παραπέμπουν στο θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη! Ντροπή να το σκέφτεστε και να το υπονοείτε! Απειλές σε κοινοβουλευτικό κόμμα».

Προηγούμενο άρθροΚων. Μαραβέγιας: Επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων στήριξης του λιανεμπορίου
Επόμενο άρθροΟύτε ήθος ούτε ύφος – Ανεξέλεγκτοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αήθεις χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού