Σταμπουλίδης: «Κάντε ενστάσεις αν σας έκοψαν πρόστιμο για αγορές εκτός δήμου»

Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο της ίδιας περιφέρειας για αγορές είναι επιτρεπτές, ξεκαθάρισε σήμερα ο γγ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, προτρέποντας τους καταναλωτές να κάνουν ενστάσεις, στην περίπτωση που τους επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις παραδόσεις, λόγω του πρωτοφανούς όγκου που έχουν να διαχειριστούν οι ταχυμεταφορές, επισημαίνοντας πως για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε η παράδοση εκτός, ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η κατάσταση «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο, αν και είναι δύσκολη».

«Έχουμε αύξηση όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο κοντά στο 30%, σε σχέση με πέρυσι», είπε και πρόσθεσε ότι, υπάρχει μικρή κινητικότητα στα μικρά μαγαζιά που δουλεύουν με e-shop. «Αλλά αυτό δεν καλύπτει το κενό στην αγορά, γι’αυτό και οι επιχειρήσεις μένουν στα προγράμματα στήριξης», συμπλήρωσε.

Ο ΓΓ Εμπορίου εκτίμησε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει, ξεκαθαρίζοντας ότι, «κανείς δε θέλει να κλείσει το φυσικό κατάστημα, όλοι θέλουμε φυσική επαφή με το προϊόν».

«Δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να αντικατοπτρίζουν την αγορά», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την κίνηση, ενώ είπε ότι με έκπληξη παρατηρήθηκε ότι, «στις μεγάλες επιχειρήσεις για ένδυση καλύπτεται σχεδόν το 30% του περσινού τζίρου, αλλά θα πρέπει να δούμε τα μικρά μαγαζιά».

Ο κ. Σταμπουλίδης κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν.

Είπε ότι σύντομα θα «τρέξει» ΕΣΠΑ για e-shop, ωστόσο, σημείωσε πως «ο καθένας θα πρέπει να επενδύει στην επιχείρησή του, καθώς η αγορά χρειάζεται τη δική της χρηματοδότηση».

«Με όποια μέθοδο κι αν ψωνίζω, ισχύει το όριο των 14 ημερών για την παράδοση», απάντησε σε ερώτηση για μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «το νομικό πλαίσιο είναι σε ισχύ, δεν μπορούμε να βγάζουμε ΚΥΑ για κάθε επιχείρηση», καλώντας τους πολίτες να «μας λένε για το πού έχουν ταλαιπωρηθεί και δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω».

Προηγούμενο άρθροΠέντε επείγουσες ρυθμίσεις «ανάσα» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Τι προβλέπεται για Ε9, αδήλωτα τετραγωνικά
Επόμενο άρθροΧρυσοχοΐδης: «Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους – Αυστηροί έλεγχοι»