Τουρκία: Με νέα NAVTEX μέχρι τον Ιούνιο το ORUC REIS στην Αν. Μεσόγειο

Διαρκές και σταθερό είναι το μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα: Διάλογος δεν γίνεται με απειλές, εκβιασμούς και παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή, παρά μόνο με απόλυτη προσήλωση στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Λίγες ώρες μετά την αιχμηρή απάντηση του Νίκου Δένδια στις… συμβουλές Τσαβούσογλου, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να καλεί τον Τούρκο ομόλογό του να εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θύμισε πάλι τον πολύ κακό εαυτό της Τουρκίας και με νέα NAVTEX βγάζει το ORUC REIS για έρευνες σε περιοχή κυρίως της τουρκικής υφαλοκρηπίδας έξω από τον κόλπο της Αττάλειας.

Η νέα Navtex που έχει ισχύ έξι μηνών καθώς δεσμεύεται συγκεκριμένη περιοχή από 22 Δεκεμβρίου ως τις 21 Ιουνίου 2021, που έχει εκδώσει ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, αφορά καθαρά τουρκικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

Ωστόσο, βάσει του τρόπου που οι Τούρκοι έχουν κινηθεί τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το επόμενο βήμα…

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στο Ωραιόκαστρο με την Αντιτρομοκρατική ο Χαρδαλιάς για τα εμβόλια
Επόμενο άρθροΜητροπολίτης Δράμας: Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα