Ο Κώστας Μπλουχος για τη διεκδίκηση αποζημίωσης των Πατατοπαραγωγών Νευροκοπίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σύνταξη του φακέλου που αφορά στην διεκδίκηση αποζημίωσης της φθινοπωρινής πατάτας και την ένταξή της στα πληττόμενα λόγω Covid-19 προϊόντα.

Χάρη στην ανοικτή και διαρκή συνεργασία του βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχου με τους αρμόδιους φορείς, η όλη διαδικασία τελείωσε επιτυχώς και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι συμπράξεις του βουλευτή, ιδιαιτέρως κατά το τελευταίο τρίμηνο, τόσο με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.Θ. κ. Γ. Ζιμπίδη, όσο και με τους οργανωμένους φορείς του Λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου (ΕΑΣ, Ένωση Παραγωγών, Αγροτικός Σύλλογος, Δήμος Κάτω Νευροκοπίου), ήταν ουσιαστικές και συνετέλεσαν τα μέγιστα,  στην υλοποίηση του στόχου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα για το θέμα αυτό, ο κ. Μπλούχος και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, συμμετείχαν σε δύο τηλεδιασκέψεις, τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στρατάκο, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη.

Είναι αξιοσημείωτη, η σοβαρή κι οργανωμένη δουλειά των φορέων του Λεκανοπεδίου για την προώθηση χρήσιμων κι απαραίτητων στοιχείων για την ολοκλήρωση του φακέλου. Η δε ανταπόκριση και στοιχειοθέτηση του φακέλου από την Ένωση Παραγωγών, δεν πέρασε απαρατήρητη!

Ο Βουλευτής Δράμας Ν.Δ. προέβη στην εξής δήλωση: “Εκφράζουμε τη χαρά που η Κυβέρνηση κι ο Πρωθυπουργός μας αγρυπνούν και στέργουν σε κάθε υγιή παραγωγική ομάδα του τόπου μας. Τόσο το Υπ.Α.Α.Τ. και προσωπικά ο υπουργός κ. Βορίδης, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, όσο κι οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς, θα ανταποκριθούν θετικά στο δίκαιο αίτημά μας.

Η ηγεσία του Υπ. Α.Α.Τ. έχει αποδείξει ότι τείνει ευήκοα ώτα σε κάθε δίκαιη απαίτηση στο πλαίσιο του εφικτού και σε κάθε επαρκή και στοιχειοθετημένη  βλάβη ή απαίτηση για να διορθώσει.

Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών και της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.”

Προηγούμενο άρθροΧαρακόπουλος με Αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ: Πότε θα αποζημιωθούν οι ζημιές από παγετό του Μαρτίου;
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια Κ. Χατζηδάκη για το θανατηφόρο ατύχημα σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στη Ζάκυνθο