Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τα θύματα του σεισμού στην Κροατία – Έτοιμη να βοηθήσει η Πολιτική Προστασία

Τα συλλυπητήριά του έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Κροατία που θρηνεί τουλάχιστον έξι νεκρούς από τον φονικό σεισμό που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο twitter: «Οι σκέψεις μας είναι με τους Κροάτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του σημερινού σεισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Πολιτική μας Προστασία είναι έτοιμη να βοηθήσει».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας, τα πέντε από τα θύματα είναι άνδρες από το χωριό Μάγισκε Πόλιανε, κοντά στην Γκλίνα. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 20 πιο ελαφρά.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή ορισμένοι κάτοικοι της πόλης, γιατί «δεν είναι ασφαλές να βρίσκονται εδώ».

Ο τηλεοπτικός σταθμός Ν1 πρόβαλε ένα βίντεο με διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς από τα χαλάσματα έναν άνδρα και ένα παιδί. Σε άλλες εικόνες φαίνεται ένα σπίτι, η στέγη του οποίου έχει καταρρεύσει. Η ρεπόρτερ του καναλιού είπε ότι δεν γνωρίζει αν βρισκόταν κανείς μέσα την ώρα του σεισμού.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αθηναίων: Προσλήψεις 55 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου – Σήμερα και αύριο τα δικαιολογητικά
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη παρουσία Μητσοτάκη για τη διαδικασία ψηφιοποίησης προξενικών υπηρεσιών (video)