Ραδιοφωνική συνέντευξη του βουλευτή ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη στον 102fm Θεσσαλονίκης, στον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραμαούνα, λίγο πριν τη νέα Χρονιά.

« Το 2020 αποδείχθηκε ότι ήταν η χειρότερη και δυσκολότερη χρονιά για ολόκληρο τον πλανήτη και φυσικά και για την Ελλάδα. Η κρίση του κορωνοϊού είναι η πιο σοβαρή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο » τόνισε στον Ρ/Σ 102fm της ΕΡΤ 3, σήμερα το πρωϊ ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και συμπλήρωσε,

« Ζήσαμε και ζούμε ακόμη την εμπειρία της πανδημίας , που είναι μοναδική και ο φόβος της μετάδοσης μας έκλεισε στα σπίτια μας, η οικονομία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα , ενώ χάθηκαν και ζωές πολλών ανθρώπων, γνωστών και φίλων μας»

Αναφορικά με το αν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος της επιδημίας είπε:

« Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί . Γι αυτό και η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες εντείνει ακόμη περισσότερο τους ελέγχους , για να ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα και να μην έχουμε τις επόμενες ημέρες υποτροπή και έξαρση των κρουσμάτων. Μετά από όλες αυτές τις εβδομάδες lockdown τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, όμως αυτό δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό τις ημέρες των γιορτών.
Σε καμία περίπτωση το ευτυχές γεγονός της έναρξης των εμβολιασμών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σήμα χαλαρότητας και μη εφαρμογής των μέτρων».

Για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πως το διαχειρίστηκε η κυβέρνηση υπογράμμισε:

« Η Κυβέρνηση και η Ελλάδα έγιναν Παγκόσμιο πρότυπο από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά και στον τρόπο που στήριξαν την οικονομία.
Με την προετοιμασία που είχε η κυβέρνηση και την εμπειρία που απέκτησε, αντιμετώπισε και το δεύτερο ισχυρό κύμα. Μπορεί να αιφνιδιάστηκε από την ένταση και την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού ,αλλά αν συγκρίνουμε και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πέρασαν το πρώτο κύμα με μεγάλες απώλειες και αυτό συνεχίστηκε και στο δεύτερο κύμα , η Χώρα μας το διαχειρίστηκε πολύ καλά, κρατώντας όρθια και το σύστημα υγείας και την κοινωνία» και πρόσθεσε,

« Η κριτική που συνήθως ακούγεται, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι βιαστήκαμε να ανοίξουμε τον τουρισμό δεν ευσταθεί αφού δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο τουρισμός σχετίζεται με το δεύτερο κύμα.
Και θέλω να θυμίσω ότι τον περασμένο Μάϊο ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούσε επιτακτικά το άνοιγμα των συνόρων. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί, είναι ένα θέμα Εθνικό, αφορά όλη την κοινωνία, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην εκμεταλλευόμαστε αντιπολιτευτικά και μικροκομματικά την κατάσταση.
Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε φτωχούς ,ούτε σε πλούσιους , ούτε σε πολιτικούς, έχουν προσβληθεί από τον ιό σε όλο τον κόσμο πάρα πολλοί πολιτικοί»