Ως στιγμή απολογισμού όσων βιώσαμε όλοι μαζί χαρακτήρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, τη στιγμή που μεσολαβούσε από τον πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του μέχρι την αλλαγή του νέου χρόνου.

Στο μήνυμα που έστειλε για το νέο χρόνο ο κ. Οικονόμου, έκανε λόγο και ελπίδα, όνειρα, σχέδια για πρόοδο και ευημερία στη χώρα μας το 2021.

«Η χρονιά που απομακρύνεται αποτέλεσε για όλους, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, μία περίοδο πρωτόγνωρων προκλήσεων. Κληθήκατε να ανταποκριθείτε σε πλήθος αποστολών: Από τον Έβρο και τα Ελληνικά Νησιά όπου αποτελέσατε τους εγγυητές των συνόρων της Χώρας μας, των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την καθημερινή μάχη για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

« Όλα αυτά χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην διαρκή προσπάθεια για την διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στην κοινωνία μας. Η στάση και η αποτελεσματική ανταπόκριση σε όλες αυτές τις προκλήσεις, ανέδειξαν την επιχειρησιακή επάρκεια, τον υποδειγματικό επαγγελματισμό, το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και την αυταπάρνηση που χαρακτηρίζει καθεμία και καθέναν από εσάς. Τούτο μαρτυρά και το υψηλό αίσθημα εμπιστοσύνης με το οποίο σας περιβάλει καθημερινά η κοινωνία μας».

Το μήνυμα του κ. Οικονόμου καταλήγει ως εξής:

«Παράλληλα, αντάξιοι της αποστολής που σας έχει αναθέσει η Πολιτεία αποδειχθήκατε και όλοι εσείς, γυναίκες και άνδρες Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, στελέχη της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης και λοιπών ειδικοτήτων προσωπικό που εργάζεστε άοκνα μήνες τώρα υπό εξόχως απαιτητικές συνθήκες. Χάρη στην υπευθυνότητα και την διαρκή επαγρύπνηση σας, με στόχο την προστασία της υγείας και ασφάλειας των κρατουμένων, καταφέρατε να περιφρουρήσετε την ομαλή λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας σε μία περίοδο όπου οι συνέπειες της πανδημίας δεν άφησαν την κοινωνία μας ανεπηρέαστη, δοκιμάζοντας βαθιά τις αντοχές ανθρώπων και υποδομών.

Σε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όπως και στο προσωπικό των Σωφρονιστικών Καταστημάτων καθώς και στους οικείους σας, απευθύνω λοιπόν από βάθους καρδίας τις θερμότερες ευχές μου καλώντας σας όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια τη Νέα Χρονιά, ανταποκρινόμενοι στις υψηλές προσδοκίες της κοινωνίας μας».