Μήνυμα για το νέο έτος του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη

«Υποδεχόμαστε το 2021 με αισιοδοξία και με την πεποίθηση ότι, με τη βοήθεια της επιστήμης,  η ανθρωπότητα μπορεί να ξαναγυρίσει σύντομα στους κανονικούς της ρυθμούς και ο κορωνοϊος (2019-nCoV) να μην προσβάλει πλέον θανάσιμα τον άνθρωπο.

   Έτσι η μεγάλη ελπίδα και στη χώρα μας τη νέα χρονιά, είναι η θωράκιση της άμυνας των πολιτών έναντι του θανατηφόρου ιού με τον καθολικό εμβολιασμό που τώρα ξεκινά και η επανεκκίνηση της κανονικής επαναλειτουργίας των αναγκαίων ανθρώπινων συνηθειών.

  Παρά δυστυχώς τα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας και τις ανθρώπινες απώλειες,  η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει την επόμενη ημέρα με την πλέον θετική προοπτική δεδομένου ότι μέσα σ’ αυτήν την παγκόσμια αρνητική συγκυρία, κατάφερε να ξεπεράσει καθυστερήσεις και παραλείψεις χρόνων, όπως στον τομέα της υγείας, με την ενίσχυση του ΕΣΥ σε καίριες πτυχές του, τα τεράστια βήματα στην ψηφιακή διακυβέρνηση και στην οργάνωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος πολιτικής προστασίας. Παράλληλα στα εθνικά θέματα η επιτυχής αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και του μεταναστευτικού-προσφυγικού προσδίδουν στη χώρα μας μια αυξημένη αξιοπιστία που μεταφράζεται και σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή και διεθνή στήριξη των θέσεων και δικαιωμάτων μας.

    Η πληγείσα οικονομία της Δωδεκανήσου, λόγω της ανακοπής της τουριστικής δραστηριότητας, στηρίχθηκε με μέτρα τόσο υπέρ των επιχειρήσεων όσο και υπέρ των εργαζομένων διαφυλάσσοντας έτσι την οικονομική και κοινωνική συνοχή στην περιοχή μας.

   Με την τελευταία δε γενναία απόφαση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη  να δοθεί  από το ΕΣΠΑ στο Ν. Αιγαίο, την περίοδο 2021-2027,  το ποσό των 357,4 εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή ποσό υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο σηματοδοτεί το τέλος της υποχρηματοδότησης των νησιών και τη δυνατότητα υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ένταξη και προτεραιοτήτων της Δωδεκανήσου, στο Ταμείο Ανάκαμψης, προσδοκούμε τα νησιά μας ν’ αλλάξουν ταχύτητες και εικόνα.

    Αυτή η κοπιώδης και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της χώρας προσπάθεια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και η παράλληλη αντιμετώπιση, σε διεθνές  επίπεδο, των εθνικών μας  ζητημάτων και του προσφυγικού-μεταναστευτικού, κατέστησαν την Ελλάδα από παράδειγμα προς αποφυγή σε υπόδειγμα αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων και κατ’ επέκταση σε αξιόπιστο συνομιλητή.

   Και όλα αυτά έρχονται  με τη  συμπλήρωση 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας που πρέπει να είναι και η αφετηρία μιας νέας εποχής για την Ελλάδα οικονομικής και πολιτιστικής ανάτασης με αξιόπιστες κρατικές δομές, πρωτοπόρες υπηρεσίες και υποδειγματικές υποδομές.

   Προσωπικά με τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις μου, στο εθνικό μας Κοινοβούλιο,  στήριξα και συνεχίζω να υπηρετώ τόσο το έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και τα αιτήματα της Δωδεκανήσου και των συμπατριωτών μας. Από καίριες κοινοβουλευτικές θέσεις και με την ενεργό συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο τιμώ την εμπιστοσύνη του Δωδεκανησιακού λαού.

  Συνάμα επεδίωξα και υπηρετώ τη Δωδεκανησιακή συνεννόηση για την ευόδωση στόχων που επιδιώκονται εδώ και δεκαετίες αλλά και  την επιστροφή απολεσθέντων δικαιωμάτων από την προηγούμενη καταστροφική διακυβέρνηση όπως οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α.

Οι προσπάθειες  αυτές δε σταματούν αλλά εντείνονται με ποικιλόμορφες και πολυεπίπεδες  παρεμβάσεις μου που ελπίζω σύντομα να αποφέρουν περισσότερους καρπούς.

  Εύχομαι, στις αγαπητές και αγαπητούς μου συμπατριώτες, υγεία και ευτυχία και στα Δωδεκάνησα ευημερία και πρόοδο. Καλή Χρονιά !»

Προηγούμενο άρθροΔΕΗ – Αγροτικό τιμολόγιο: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση της αθλητικής ρομποτικής στον Αυγενάκη, από το Robot-Sports του Πανσερραϊκού