Κορονοϊός: Οι περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο» και προβληματίζουν

Έντονος προβληματισμός επικρατεί σε επιστημονικό και κυβερνητικό επίπεδο για το γεγονός ότι τα κρούσματα στη χώρα μας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει το πρωί του Σαββάτου νέο αυστηρό lockdown για μία εβδομάδα, με στόχο να περιοριστεί το επιδημιολογικό φορτίο και να επιστρέψουμε, σταδιακά, στην κανονικότητα.

Στη γενικότερη επιφυλακτικότητα συντείνει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων συνολικά στην Αττική (210), αλλά και η τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας» επεσήμανε στην τελευταία ενημέρωση του 2020 η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στα 8.500 περίπου ενεργά κρούσματα στη χώρα, με περισσότερα από 2.000 στην Αττική και πάνω από 1.600 στην Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο προβληματισμό αντιμετωπίζει η επιτροπή ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού 11 περιοχές της Ελλάδας, που παραμένουν στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, πέραν της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, υπάρχουν και άλλες περιοχές στις οποίες «αντιστέκεται» ο κορονοϊός στα μέτρ που έχουν ληφθεί.

Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:

Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δήμος Περιστερίου

Δήμος Ιλίου και Αχαρνών

Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής

Κάλυμνος

Δήμος Ασπροπύργου

Δήμος Ελευσίνας

Κοζάνη

Δήμος Εορδαίας

Δήμος Βοΐου

Προηγούμενο άρθροΣτέλιος Πέτσας: Ανακοίνωσε νέο αυστηρό lockdown για μία εβδομάδα – Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο (video)
Επόμενο άρθροΠρωτοχρονιά στο Φαρμακονήσι για τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή (pics)