Δεν υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση του εμβολίου που έκανε ο αναπληρωτής διοικητής του Θριασίου και της εισαγωγής του στη ΜΕΘ, διευκρίνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όταν η κ. Θεοδωρίδου κλήθηκε να απαντήσει αν σχετίζεται ο εμβολιασμός του αναπληρωτή διοικητή του Θριασίου με το γεγονός ότι μετά τρεις ημέρες εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια και διασωληνώθηκε στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η κ. Θεοδωρίδου είπε:

«Υπάρχει προφανώς χρονικός συσχετισμός, καθώς εμβολιάστηκε και έπειτα από δύο ημέρες εμφάνισε την αναπνευστική ανεπάρκεια. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη συσχέτιση. Το περιστατικό κινητοποίησε την προβλεπόμενη διαδικασία στον ΕΟΦ, δηλαδή συμπληρώθηκε η κίτρινη κάρτα για τις παρενέργειες όπως γίνεται σε κάθε σημαντικό περιστατικό που χρονικά ακολουθεί τη χορήγηση ενός φαρμάκου ή ενός εμβολίου».

Πρόσθεσε πως ο 54χρονος υποδιοικητής αποδείχθηκε ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι δεν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό: «Υποβλήθηκε σε 4 τεστ για SARS-COV-2 και όλα ήταν αρνητικά. Οπότε έχει αποκλειστεί η περίπτωση», επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος, εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού την προηγούμενη Τετάρτη. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του καθώς διαγνώστηκε αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει πως ο αναπληρωτής διοικητής εμβολιάστηκε και εξετάστηκε το ιστορικό του για αλλεργίες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε.