Σχολεία: Mε αυστηρά μέτρα ανοίγουν 11 Ιανουαρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία

Άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, εισηγούνται προς το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι, αλλά με την εφαρμογή νέων, αυστηρότερων μέτρων. Όσο για τα γυμνάσια και τα λύκεια, οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική εικόνα το επόμενο διάστημα και θα αποφασίσουν πότε θα ανοίξουν.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί στη μαραθώνια συνεδρίασή τους, με τη συμμετοχή και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, είναι να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Όσον αφορά στα παιδιά και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα σχέδια που εξετάζονται είναι η διενέργεια rapid test ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και η δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

Για όλες τις βαθμίδες θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 427 νέα κρούσματα, 199 σε Αττική, 64 σε Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΜ. Σχοινάς: Ανάγκη έγκρισης του Συμφώνου Μετανάστευσης το 2021