Ευχές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη σύζυγό του Μαρέβα και στον Νίκο Δένδια έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ο Πομπέο αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, κατά την οποία φιλοξενήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είχαν υποδεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του, Σούζαν Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Η ανάρτηση Πομπέο:

«Η περιήγηση στην Κρήτη, την πατρίδα σας, ήταν αξιομνημόνευτη. Η δουλειά που κάνουν μαζί ΗΠΑ και Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού διασφαλίζει την ελευθερία της Αμερικής πλάι στον ελληνικό λαό. Ευχές σε εσένα και τη Μαρέβα, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και στον ομόλογό μου, υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, έναν εξαιρετικό επαγγελματία».

Το ζεύγος Πομπέο παρακάθησε σε γεύμα, το οποίο περιελάμβανε χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, καλτσούνια κρητικά, γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι και τριμμένο κρητικό τυρί, κέικ σοκολάτας, τσικουδιά, λευκό και κόκκινο κρασί.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο πρωθυπουργός πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα είχαν συνοδεύσεις τον Αμερικανό ΥΠΕΞ με τη σύζυγό του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας, στα νοτιοανατολικά του Κόλπου της Σούδας. Στην Απτέρα τους είχε υποδεχθεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.