Ακάρ: «Κατάπιε» τις απειλές προς τη χώρα μας μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή

Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα, και κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Άγκυρα, είπε χτες με πομπώδη τρόπο ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Σήμερα, όμως, κατά την συνάντησή του με τον Γιούργκεν Σουλτζ, νέο πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, άφησε στην άκρη τους λεονταρισμούς και δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, παραλείποντας φυσικά τις γνωστές τουρκικές θέσεις περί επιθετικότητας της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας, αλλά και την νέα ρητορική για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. “Πολλά ζητήματα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και αναμένουμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν”, είπε.

“Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα σε κάθε περίσταση από την πρώτη μέρα, είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου. Θέλουμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών. Υπό αυτό το πρίσμα αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας”, δήλωσε ο Ακάρ και προσέθεσε:

“Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω συνομιλιών για να βρούμε πολιτικές λύσεις και αυτό το εκφράζουμε σε κάθε περίσταση”.

Προηγούμενο άρθροΝΔ: Ορίστηκαν τρεις νέοι αναπληρωτές οργανωτικού
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: «Όλοι μαζί θα πετύχουμε» – Πάνω από 16.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα (video, pics)