Με ρακές και χαμόγελα η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας (video, pics)

Με τις καθιερωμένες αβρότητες, αλλά και ρακί, ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας, με τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Βρούτση να αναφέρεται εκτενώς στα πεπραγμένα της θητείας του που διεκόπη από τον ανασχηματισμό της Δευτέρας και τον νέο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, να «ετοιμάζεται» για την κρίσιμη αποστολή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και της οριστικής διευθέτησης του «βραχνά» των εκκρεμών συντάξεων.

Δείτε το video:

«Η πολιτική είναι ένας αγώνας δύσκολος, όμορφος. Ένας αγώνας που επιφυλάσσει απρόοπτα. Ένας αγώνας για αρχές, αξίες και προσφορά. Όταν φεύγεις από κάπου πρέπει να φεύγεις με ψηλά το κεφάλι και να μπορείς να κοιτάς τον κόσμο στα μάτια. Από εκεί που φεύγεις πρέπει να αφήνεις πίσω σου διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Σου παραδίδω ένα υπουργείο σύγχρονο, με στέρεες βάσεις, νοικοκυρεμένο», είπε ο κ. Βρούτσης απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη.

Ο νέος υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει βαρύ έργο, καθώς έχει μπροστά το, προς διευθέτηση, μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως τα ζητήματα που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, τη στήριξη αγοράς εργασίας (εργαζομένων, εργοδοτών και ανέργων), τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας και την εξέλιξη του προγράμματος «ΣυνΕργασία».

Επίσης, έχει τις δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν στους συνταξιούχους και συγκεκριμένα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 15 Ιανουαρίου που θα κρίνει τα αναδρομικά για τις περικοπές σε επικουρικές και δώρα, καθώς και έναν ακόμη γύρο διεκδικήσεων αναδρομικών ύψους  2,5 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο πολιτικής έπονται το πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου-τομή για την επικουρική ασφάλιση, υπό τις οδηγίες του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με το συνδικαλιστικό νόμο, την ψηφιακή κάρτα εργασίας για την online παρακολούθηση του πραγματικού ωραρίου των εργαζομένων, τις αλλαγές σε ωράρια και υπερωρίες στο δημόσιο, το ευέλικτο ωράριο με συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη κλπ. Και τέλος τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού.

Προηγούμενο άρθροΝ. Γιατρομανωλάκης: «Οι αγώνες γενναίων ανθρώπων μου επέτρεψαν να είμαι ο εαυτός μου»
Επόμενο άρθροΣύσκεψη υπό Κ. Μητσοτάκη: Στο «τραπέζι» το σχέδιο εμβολιασμού