Την αμέριστη υποστήριξή της στην εκστρατεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, με την ονομασία «Απεριόριστη Ανάσα», για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση πνευμόνων, εκφράζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η παράταση, μέχρι τέλος του ίδιου μήνα, της διαδικτυακής εκστρατείας για τη δωρεά οργάνων «Απεριόριστη ανάσα – Be a life Donor» του Συλλόγου, σε συνεργασία με το δίκτυο ενδυνάμωσης ανθρώπων με ορατή και αόρατη αναπηρία «Humane».

Με σύνθημα «Υποστηρίζουμε την μεταμόσχευση πνευμόνων, με πράξεις» και με τη χώρα μας να έχει το χαμηλότερο ποσοστό δωρεών μεταμόσχευσης στην Ευρώπη, ο Σύλλογος επιχειρεί να βάλει ένα λιθαράκι στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η ανακοίνωση της ΠτΔ

Θέλω να σας εκφράσω την αμέριστη υποστήριξή μου στην εκστρατεία σας «Απεριόριστη Ανάσα» για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση πνευμόνων.

Γνωρίζω πόσο επικίνδυνη είναι η ασθένεια, πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα των πασχόντων, πόσο πιθανό είναι να στερηθούν τη ζωή από αναπνευστική ανεπάρκεια. Γνωρίζω επίσης τον αγώνα που έδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης ώστε οι πάσχοντες από τη νόσο στην χώρα μας να έχουν δωρεάν πρώιμη πρόσβαση στην επαναστατική θεραπεία που μπορεί να σταματήσει τα συμπτώματα της νόσου, εμποδίζοντας την καταστροφή των οργάνων του σώματος και κυρίως του πνεύμονα.

Η ευτυχής κατάληξη αυτού του αγώνα μας γεμίζει ελπίδα. Ωστόσο, μεγαλύτερη ελπίδα δίνει η δυνατότητα μεταμόσχευσης, κι αυτή στηρίζεται στην διαθεσιμότητα των δυνητικών δοτών. Η δωρεά οργάνων είναι μια πράξη αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, μια πράξη που πολλαπλασιάζει τη ζωή. Και σας διαβεβαιώ ότι θα με βρείτε αρωγό στην προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε όλα τα βήματα του δύσκολου αγώνα σας.