Ντροπιαστική χαρακτηρίζει τη χθεσινή εικόνα στο Καπιτώλιο, όπου σημειώθηκαν τα πρωτοφανή επεισόδια, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, κάνοντας λόγο για πολιτική αυτοκτονία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η αξιοπιστία των ΗΠΑ έχει πληγωθεί» υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κι πρόσθεσε: «Η χθεσινή εικόνα είναι ντροπιαστική για μια χώρα που υπερηφανεύεται ως αυτή με το παλαιότερο Σύνταγμα και την ισχυρότερη δημοκρατία στον κόσμο. Η εικόνα των ΗΠΑ τραυματίστηκε με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο που δεν έχουν προηγούμενο στην αμερικανική ιστορία. ‘Ηταν προβλέψιμα σε μεγάλο βαθμό, είχαν προαναγγελεθεί από τον Τραμπ», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Χαρακτήρισε δε θετικό το γεγονός ότι από χθες το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα απομακρύνεται από τον Τραμπ.

Ο Δημήτρης Καιρίδης έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην εκλογή του Ρόμπερτ Μενέντεζ ως νέου Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μεγαλύτερο αμερικανό πολιτικό πολέμιο της Τουρκίας. «Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσει πολύ τα ελληνικά θέματα», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Απαντώντας αναφορικά με τις εξελίξεις μετά την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, ο κ. Καιρίδης σημείωσε: «Ο Ερντογάν βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Ή κυρώσεις ή θα επιχτρέψει τους S-400 και την επόμενη μέρα θα έχει πρόβλημα οπουδήποτε τα έχει βρει με τον Πούτιν».