Έκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για τα σχολεία στις περιοχές με αυστηρό lockdown

Εκτάκτως συνεδριάζει η Επιτροπή λοιμωξιολόγων για να αποφασίσει αν, στις 11 Ιανουαρίου, που θα λειτουργήσουν και πάλι δημοτικά και νηπιαγωγεία, θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα σχολεία που βρίσκονται στις περιοχές που τελούν υπό καθεστώς αυστηρού lockdown.

Σήμερα σε καθεστώς lockdown είναι οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμο Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Πάντως, παρά την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων, οι ειδικοί δεν σταματούν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για διασπορά του κορονοϊού, μετά και τις χθεσινές εικόνες από τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Σε δύο με τρεις εβδομάδες θα έχουμε τον λογαριασμό από τα Θεοφάνεια, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τονίζοντας πως «όταν υπάρχει επιβάρυνση θα σφίγγουν τα μέτρα, όταν υπάρχει βελτίωση θα χαλαρώνουν».

«Έχω χάσει τα λόγια μου, έρχεται τρίτο κύμα, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, μετά τις χθεσινές εικόνες στις εκκλησίες.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε πως εάν τη Δευτέρα ανοίξουν λιανεμπόριο με click away και σχολεία, το τρίτο κύμα της πανδημίας θα οδηγήσει, στις 18 Φλεβάρη, την πληρότητα των ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια στο 80%, ενώ στις 28 Φλεβάρη το ΕΣΥ θα έχει καταρρεύσει.

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Προηγούμενο άρθροΚατόπιν εορτής στο ΣτΕ η Εκκλησία για τα Θεοφάνεια
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 510 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο, 47 νεκροί, 391 διασωληνωμένοι