Ανοίγουν τα σχολεία και στις «κόκκινες» περιοχές – Διαφωνίες ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους – Κλειστά στη Σητεία (video)

Το «πράσινο» φως, αλλά όχι ομόφωνα, άναψε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να ανοίξουν, στις 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία και στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς αυστηρού lockdown είναι στη Δυτική Αθήνα ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, όπως και οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Την αντίθεσή του για το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

Ο κ. Εξαδάχτυλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας, τονίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί στη χώρα μας από τον Φεβρουάριο και μετά.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε:

«Έγινε συζήτηση, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, ανήκω σε όσους μειοψήφισαν. Δεν συζητήσαμε το άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν είχε συζητηθεί και η ορθή απόφαση της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων. Όλα μαζί δεν γίνονται. Θα βρεθούμε μπροστά σε κάποια διλήμματα. Δεν είναι εφικτό να είναι ανοιχτά και τα σχολεία και τα καταστήματα και παραδείγματος χάρη οι ναοί, όταν βλέπουμε το τρένο να έρχεται πάνω μας». «Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΠΟΥ, τονίζοντας: «Σήμερα έχουμε μια ανακοίνωση από την πλευρά του ΠΟΥ προειδοποιεί όλη την Ευρώπη για την επίπτωση του νέου στελέχους τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε στη συνέχεια.

Κλειστά τα σχολεία Στη Σητεία

Πάντως, τα σχολεία στη Σητεία δεν θα ανοίξουν, με απόφαση του δημάρχου, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί και κατόπιν εισήγησης του δημάρχου, Γιώργου Ζερβάκη, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά.

Δείτε στο video τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Σητείας:

Η απόφαση αναστολής του Δημάρχου:

«Η κατάσταση αν δεν προσέξουμε θα είναι πολύ δύσκολη», τόνισε κατά την διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος. «Εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθεί ξενοδοχείο προκειμένου να φιλοξενηθούν κρούσματα μετά από επιθυμία των δημοτών». Παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τους γιατρούς τους ή τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση που τυχόν παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Το SMS που πρέπει να στείλουν οι γονείς:

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα οι γονείς/κηδεμόνες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να στείλουν SMS στο 13033.

Αναλυτικά:

Επιλογή 4 στο SMS 1303

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Πέτσα με πρόεδρο ΚΕΔΕ
Επόμενο άρθροΓΕΕΘΑ – Κορονοϊός: Οδηγίες για τους οπλίτες που κατατάσσονται με την 2021 Α’ ΕΣΣΟ (pics)