Μητσοτάκης για Ουάσινγτον: «Φρικτά γεγονότα – Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, θα ξεπεράσει την κρίση» (video)

Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο ΚαπιτώλιοΑμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές του Κογκρέσου καταγγέλλουν «απόπειρα πραξικοπήματος». Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, καταγράφεται εισβολή στη Γερουσία και το Κογκρέσο.

Βαθιά προβληματισμένος από τη βία και τα φρικτά γεγονότα στην Ουάσινγκτον εμφανίστηκε, σε μήνυμά του, μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε τα επεισόδια στο Καπιτώλιο «φρικτά».

«Εξαιρετικά προβληματισμένος από τη βία και τα φρικτά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουάσινγκτον. Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, βαθιά ριζωμένη και θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες που δείχνουν αστυνομικούς να έχουν προτάξει τα όπλα τους για να αντιμετωπίσουν τους υποστηρικτές του Τραμπ, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα έπεσαν πυροβολισμοί, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται. Ακόμη μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος.

Οι οπαδοί του Τραμπ σκαρφάλωσαν τοίχους, έσπασαν τζάμια, κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους και μπήκαν στο Καπιτώλιο, θέλοντας να σταματήσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν. Μέσα στο κτίριο επικράτησε πανικός και οι αξιωματούχοι, ανάμεσα τους ο Μάικ Πενς και η Νάνσι Πελόζι, φυγαδεύτηκαν.

Δείτε το video:

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια Δένδια στον Πορτογάλο ΥΠΕΞ για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε.
Επόμενο άρθροΣχολεία: Νέα σενάρια για το άνοιγμα το σχολείων -Τι θα γίνει με νηπιαγωγεία και δημοτικά