Εκπαίδευση: Πότε θα λειτουργήσουν γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια, ΙΕΚ, φροντιστήρια – Όλα τα σενάρια

Μετά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που οι αποφάσεις είναι ειλημμένες για να ανοίξουν τις πύλες τους για τους μαθητές στις 11 Ιανουαρίου, το επόμενο βήμα που αναμένει η κυβέρνηση είναι πότε θα πάρει το τελικό ΟΚ για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, αλλά και των φροντιστηρίων, των ΙΕΚ, των σχολών ξένων γλωσσών και των πανεπιστημίων.

Σήμερα οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία μέσω της τηλεκπαίδευσης, ενώ για την επιστροφή τους με φυσική παρουσία, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής, είπε ότι ένα πιθανό σενάριο που θα εξετάσει η Επιτροπή είναι να ανοίξουν στα τέλη Ιανουαρίου.

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τη λειτουργία πανεπιστημίων, φροντιστηρίων, δομών μελετών, κέντρων ξένων γλωσσών και ΙΕΚ. Σε όλες αυτές τις δομές τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης και η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία ακόμη δεν έχει τεθεί επί τάπητος από τους ειδικούς.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιωτικές σχολές (ΙΕΚ κλπ) υπάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα επαναλειτουργήσουν μαζί με τα πανεπιστήμια,

Από την άλλη μεριά, οι ίδιες πληροφορίες λένε πως τα φροντιστήρια θα ανοίξουν για μαθήματα με φυσική παρουσία, μαζί με τα λύκεια, κάτι που παραπέμπει στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ θολή παραμένει η εικόνα για τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Δένδια – Ράμα: Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ-ΟΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες 100 ωφελουμένων στον τομέα του τουρισμού