Το θέμα των επιταγών απαιτεί νομοθετική διάταξη που θα υπάρξει στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης – Ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Για όλα τα “καυτά” θέματα τις οικονομίας, το τι θα γίνει με τις επιταγές και την επιστρεπτέα προκαταβολή, τι θα ισχύσει για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, αλλά και πότε αναμένεται η πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης μίλησε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Νομοθετική διάταξη για τις επιταγές

“Πράγματι είναι επείγον το θέμα των επιταγών. Απαιτεί νομοθετική διάταξη που θα υπάρξει στο αμέσως; επόμενο νομοσχέδιο. Έχει προετοιμαστεί και θα την ανακοινώσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Θα υπάρχει ρύθμιση για τις επιταγές που θα αφορά κυρίως την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, δηλαδή αυτούς που έχουν πληγεί στο δεύτερο lockdown, το οποίο έχει ειδικά χαρακτηριστικά λόγω και του click away”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για το θέμα των επιταγών.

Τι ισχύει με την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής

Για το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι “θα είναι επιστρεπτέο το 50%. Το ποσό είναι δεδομένο κα θα πρέπει να δούμε πώς θα διανεμηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν”.