Χριστίνα Αλεξοπούλου : «Να στηρίξουμε τη Νέα Επιχειρηματικότητα»

Μια συνάντηση διαφορετική, είχε η Χριστίνα Αλεξοπούλου με την νεοσύστατη Πατρινή start-up ποτοποιία Aithra Premium Organic Spirits, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών αλκοολούχων ποτών χωρίς ζάχαρη με χρήση παραδοσιακών μεθόδων.

Η Βουλευτής συνομίλησε με τους δύο καινοτόμους επιχειρηματίες, την Κωνσταντίνα Καρανίκα 27 ετών και τον Λευτέρη Γεωργουλά25 ετών, για την ιδέα τους, το όραμά τους και την απόφαση να τολμήσουν στο επιχειρείν με ένα νέο προϊόν.

Οι δύο νέοι επιχειρηματίες μίλησαν με μεγάλο ενθουσιασμό για το πώς μέσα σε πολύ σύντομα χρονικό διάστημα,  κατάφεραν να κάνουν την ιδέα τους πράξη, να κερδίσουν έναν διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (Mind space Challenge 2019) και να βρεθούν στην Silicon Valley λαμβάνοντας συμβουλές από κολοσσούς του είδους.

Δημιούργησαν έτσι, το πρώτο βιολογικό γλυκό αλκοολούχο ποτό,  συνδυάζοντας την περίφημη κορινθιακή σταφίδα με την γνήσια βανίλια Μαδαγασκάρης και την Κρητική τσικουδιά, ενώ σχεδιάζουν ήδη τα νέα τους προϊόντα με πρώτες ύλες από το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού.

«Είναι αναζωογονητικό και ελπιδοφόρο, να αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχουν ακόμα νέοι άνθρωποι που σε πείσμα των καιρών αγωνίζονται για την ανάδειξη των εξαιρετικών τοπικών πρώτων υλών» ανέφερε η βουλευτής. «Η Κωνσταντίνα και ο Λευτέρης δείχνουν τον πραγματικό τρόπο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση που δεν είναι άλλος από την μικρομεσαία, καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την εκμετάλλευση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να έχει την στήριξη όλων μας»

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: Επισπρόσθετη στήριξη ύψους 7,5 δισ. ευρώ έχει προβλεφθεί για εφέτος
Επόμενο άρθροΜείωση ενοικίου: Ποιοι τη δικαιούνται, τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις, οι προθεσμίες