Novartis-Γεωργιάδης: «Η μεγαλύτερη σκευωρία με φυσική αυτουργό την Τουλουπάκη και ηθικό τον Παπαγγελόπουλο»

Mε τις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη συνεχίστηκαν σήμερα, ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, οι ανακρίσεις που διενεργούνται για το στήσιμο της σκευωρίας ενοχοποίησης δέκα πολιτικών προσώπων, στην υπόθεση της Νοvartis, μετά την απόφαση της Βουλής για παραπομπή της υπόθεσης με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου.

Προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών με ηθικό αυτουργό τον Δ. Παπαγγελόπουλο και φυσικό αυτουργό την Ε. Τουλουπάκη.

«Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κας Ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κ. Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κ. Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον συνέλθει», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε: Η ανακρίτρια του συνταγματικού συμβουλίου ερευνά μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης και ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η νέμεσις.

Νωρίτερα, επί έξι ώρες, κατέθετε ο κ. Πικραμμένος.

Ο κ. Πικραμμένος, για τον οποίο η έρευνα έχει αρχειοθετηθεί, έκανε λόγο για οργανωμένη δίωξη σε βάρος πολιτικών προσώπων που κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της δικαιοσύνης και έθεσε σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευμα. Αναφέρθηκε εκτενώς στην επιχείρηση σπίλωσης του προσώπου του χωρίς κανένα στοιχείο και προέβη σε αναφορές για  τις ευθύνες, πολιτικές και ποινικές εκείνων που οργάνωσαν την εν λόγω σκευωρία.

Λίγο νωρίτερα, η απερχόμενη επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, που έχει κατηγορηθεί για τους χειρισμούς της σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά στελεχών της Novartis, σε ό,τι αφορά στη δωροδοκία γιατρών, συνολικά έξι τον αριθμό.

Τα στελέχη της εταιρείας διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ οι γιατροί διώκονται για δωροληψία. Η δίωξη για δωροληψία κατά των γιατρών είναι η τελευταία ενέργεια της κυρίας Τουλουπάκη καθώς έχει ήδη αντικατασταθεί.

Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακές ενημερωτικές ημερίδες των δημοσίων υπαλλήλων για το Κ.Σ.Η.Δ.Ε.
Επόμενο άρθροΤελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων νέων Πρέσβεων στην ΠτΔ (pics)