Δημοσκόπηση Marc: Ευρύ προβάδισμα ΝΔ – «Ναι» στο εμβόλιο – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές

Με 18,6%  προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στη δημοσκόπηση της Marc, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, οι πολίτες απαντούν μαζικά πως σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 70,1% δηλώνει θετικά διακείμενο αναφορικά με τον εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 53% τον χειρισμό της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έναντι 46% που απαντούν αρνητικά.

Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας. Ένα 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως θα ήταν περίπου τα ίδια και 15% αυτών πως θα ήταν καλύτερα.

Μεταβείτε στο link για να δείτε στο video το πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης:

https://www.alphatv.gr/news/koinonia/article/48390/i-dimoskopisi-tis-marc-ston-alpha-prothesi-psifou/

Η δημοσκόπηση της Marc έδωσε και την πρόθεση ψήφου στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 18,6%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38,6% (μειωμένο κατά 0,6%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (αυξημένο κατά 0,5%).

Στην πρόθεση ψήφου ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% ενώ εκτός του ορίου για ένταξη στη Βουλή εμφανίζεται το ΜέΡΑ25 με το ποσοστό του να διαμορφώνεται στο 2%.

Παράλληλα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (74,6%) επιθυμεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Από την άλλη το 15,3% επιθυμεί εκλογές εντός του 2021 και το 6,3% εντός του 2022.

Η κυβέρνηση αξιολογείται κατά 29% θετικά και κατά 26,8% μάλλον θετικά. Αρνητικά χαρακτηρίζουν την διακυβέρνηση το 26,4% των ερωτηθέντων και μάλλον αρνητικά το 16,5%.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Παράταση των μέτρων στη Σπερχειάδα με εντολή Χαρδαλιά
Επόμενο άρθροΥΠΕΣ στην ΠΕΔ Στ. Ελλάδας: Στήριξη της Αυτοδιοίκησης – Οικονομικές ρυθμίσεις και μέτρα για έλεγχο της πανδημίας