Παπαθανάσης: “Δεν κόβονται τα SMS για τις αγορές – Ίσως ανοίξουν κι άλλες υπηρεσίες”

Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν τα μέτρα με αυστηρότητα κάλεσε τους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ώστε να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κάθε εβδομάδα και υπογράμμισε ότι, αν κριθεί αναγκαίο, το λιανεμπόριο θα ξανακλείσει.

Διευκρίνισε δε, ότι το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ όπως είπε, δεν μπορεί να μπει «κόφτης» γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, μέσα από τα sms.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει αν μπορούν να ανοίξουν και άλλες περιπτώσεις όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι θα δοθεί σίγουρα το «πράσινο φως».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης ενώ ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, είπε πως αυτό έγινε γιατί δόθηκε παράταση στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.

Προηγούμενο άρθροΜπακογιάννης για Μπεκατώρου: “Μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών”
Επόμενο άρθροΣυναντήθηκε ο Δένδιας με τον Κατρούγκαλο – Στο επίκεντρο οι διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας