Την έντονη αντίδρασή του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, προκάλεσε σκίτσο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που απεικονίζει την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, για να κάνει έτσι ένα παραλληλισμό με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, το οποίο έθεσε σε διαβούλευση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, εξέφρασε την αγανάκτησή του δημόσια, μέσα από ανάρτησή του στο twitter, κάτι που κάνει σπάνια, γράφοντας:

«Είναι αδιανόητο να συγκρίνεται, ξανά και ξανά, οποιαδήποτε πολιτική με το Ολοκαύτωμα και το Άουσβιτς. Είναι η τρίτη φορά σε 3 χρόνια που γίνεται. Τέτοιου είδους συγκρίσεις προσβάλουν την ιστορική μνήμη. Ντροπή».

Θυμίζουμε πως το Άουσβιτς-Μπιρκενάου ήταν το στρατόπεδο στην Πολωνία στο οποίο οι Ναζί εξόντωσαν περί το ένα εκατομμύριο Εβραίους και Ρομά. Συνολικά εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια εξοντώθηκαν. Περίπου 900.000 πέθαναν μετά την επιλογή που έγινε άμεσα κατά την άφιξή τους. Άλλοι 200.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες, υποσιτισμό, βαρύτατη κακοποίηση, συνέπειες ιατρικών πειραμάτων ή δολοφονήθηκαν. Οι συνηθέστεροι τρόποι εκτέλεσης ήταν: Δηλητηρίαση με το αέριο Κυκλώνας Β σε ειδικούς θαλάμους (θάλαμοι αερίων), πυρά πυροβόλου όπλου, θανατηφόρα ένεση, απαγχονισμός, θάνατος από ασιτία.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Δημητριάδη: