Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα, με με χιλιάδες πολίτες να έχουν κάνει μέχρι σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου, αρχής γενομένης, όσον αφορά στον γενικό πληθυσμό, τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών.

Όπως είπε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έχουν ήδη εμβολιαστεί 84.639 πολίτες, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων για ραντεβού και για τις δύο δόσεις, φτάνει τις 372.243.

Ειδικότερα, τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν σε 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και σε 18.483 τα ραντεβού για υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, το νωρίτερο που κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού είναι μετά από 5 μέρες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, οι πολίτες μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό σε στάδια, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που τα εμβόλια θα γίνουν μαζικά και ταυτόχρονα, για όλους. Πρόκειται για νησιά με λίγους κατοίκους και συγκεκριμένα με αριθμό κάτω των 1.000. Για τα νησιά, το χρονοδιάγραμμα με τον εφοδιασμό συνεχίζεται και αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο όλη η νησιωτική χώρα να έχει λάβει δόσεις του εμβολίου.