Η Έλενα Ράπτη στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου

H Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε διαδικτυακά στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha, προκειμένου να μιλήσει σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης, με αφορμή την Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «StarttoTalk – Σπάσε τη Σιωπή», «Μίλησε, μην ανέχεσαι» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στην οποία η Βουλευτής συμμετείχε ως ομιλήτρια, εκμυστηρεύτηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Έλενα Ράπτη συγχαίρει την Σοφία Μπεκατώρου για το θάρρος και τη δύναμή της να καταγγείλει την πράξη και να σπάσει τη σιωπή της μετά από τόσα χρόνια. Είναι μία πράξη θαρραλέα, που δίνει τη δύναμη και σε άλλα θύματα να μιλήσουν.Η Βουλευτής ανέφερε ότι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης βρίσκουν δύσκολα τη τόλμη να μιλήσουν, διότι συνήθως υπάρχει φόβος, θυμός και ντροπή για το περιστατικό βίας, ενώ προσπαθούν να ‘απωθήσουν’ από τη μνήμη τους το γεγονός, ώστε να μη το αναβιώσουν. Η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε το περιστατικό, ώστε να παρακινήσει και άλλα άτομα να μιλήσουν, ξεσκεπάζοντας παρόμοιες κακοποιητικές συμπεριφορές.

Επίσης, η Έλενα Ράπτη επεσήμανε ότι ο δράστης, τις περισσότερες φορές, είναι ένα πρόσωπο από το οικείο περιβάλλον, για το οποίο ενδεχομένως το θύμα να έχει σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη. Εξάλλου και η Σοφία εξομολογήθηκε ότι έβλεπε τον θύτη σαν μια ‘πατρική φιγούρα’. Οι δράστες από μια θέση ισχύος επιβάλλουν τα ‘θέλω’ τους για μια στιγμή ευχαρίστησης, ενώ τα θύματα κουβαλούν τα τραύματα για μια ολόκληρη ζωή.

Τέλος, η Βουλευτής ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» επί σειρά ετών συνεργάστηκε με τον ΣΕΓΑΣ αλλά και μεμονωμένα με αθλητικούς συλλόγους και σωματεία σε όλη την Ελλάδα, έχοντας υλοποιήσει από κοινού δεκάδες ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Προηγούμενο άρθροΜίχαλος: “Κούρεμα χρέους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις πληγείσες, από την πανδημία, επιχειρήσεις”
Επόμενο άρθροΓ. Κωτσός: ” Να αποζημιωθούν επιχειρηματικά πάγια που καταστράφηκαν από τον Ιανό”