Χ.Ταραντίλης: “Η κυβέρνηση ξέρει να κρατάει ταμείο και θα είναι δίπλα σε όποιον χρειαστεί στήριξη”


Η σταδιακή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας απασχολεί κυβέρνηση και επιστήμονες τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στην πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

“Η κυβέρνηση έχει σύστημα και στρατηγική και κάθε εβδομάδα, συλλέγονται δεδομένα και γίνονται εισηγήσεις. Τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν καλά. Μετρήσαμε, συγκρίναμε και ανοίξαμε τα δημοτικά και το λιανεμπόριο” σημείωσε και πρόσθεσε πως η διαδικασία είναι δυναμική.

“Χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα για την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, ώστε μετά τις εισηγήσεις των ειδικών να ανοίγουμε με ασφάλεια οικονομία και παιδεία” υπογράμμισε.

Πάμε βήμα – βήμα, μακάρι τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτρέψουν το άνοιγμα όσο το δυνατόν περισσότερων τομέων” τόνισε.

“Η κυβέρνηση επιδιώκει τη βέλτιστη στήριξη των επιχειρήσεων, το έχουμε δείξει στην πράξη. Θα σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις, όπως έχουμε σταθεί μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση ξέρει να κρατάει ταμείο και θα είναι δίπλα σε όποιον χρειαστεί στήριξη” δήλωσε ο κ. Ταραντίλης.

Για την πορεία των εμβολιασμών ανέφερε ότι η χώρα έχει εξασφαλίσει υπερκάλυψη των δόσεων και το μόνο που μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει είναι ο ρυθμός των εμβολιασμών που εξαρτάται από τον χρονικό ορίζοντα των παραδόσεων, πχ να υπάρξει καθυστέρηση μίας ή δυο εβδομάδων στις παραλαβές.

Για τις αποκαλύψεις περί σεξουαλικών κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σημείωσε ότι είναι σαφές ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως. “Η δικαιοσύνη ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Θα κινηθούν και άλλες ενέργειες να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ολιστικά” συμπλήρωσε.

Προηγούμενο άρθροΗ Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών
Επόμενο άρθροΗράκλειο: Εργαζόμενη του δήμου βρήκε & παρέδωσε πορτοφόλι. Συγχαρητήρια από τον δήμαρχο