Στην υπόθεση της σεξουαλικής βίας που υπέστη η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου και στον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κάνοντας λόγο για «μια αδιανόητη συμπεριφορά μιας σύγχρονης κοινωνία».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσιάρας είπε πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη, επικοινώνησε με την αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της αυστηροποίησης των ποινών για τέτοια περιστατικά. Παράλληλα, τόνισε πως είναι ανησυχητική η αύξηση της επιθετικότητας στους ανηλίκους.

«Πρέπει να διατηρήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», τόνισε ο κ.Τσιάρας, ωστόσο σημείωσε ότι μέσα από το πλαίσιο που υπάρχει δόθηκε η δεύτερη ευκαιρία στα παιδιά που χτύπησαν τον σταθμάρχη.

«Ο λαϊκισμός δεν είναι καλός σύμβουλος και οδηγεί πολλές φορές σε τέτοιες συμπεριφορές», σημείωσε ακόμα ο κ. Τσιάρας.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού, πριν από 23 χρόνια, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «η υπόθεση αυτή έχει δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε σοκαριστεί όλοι».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε πως θα θωρακίσουμε το νομοθετικό μας πλαίσιο για τέτοια αδικήματα και να δώσουμε την δυνατότητα στα θύματα να μπορούν εύκολα στον χώρο της Δικαιοσύνης να καταθέσουν».

 Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα τα θύματα θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μην διαπομπευθούν. «Πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα», τόνισε.

«Το θέμα είναι να σπάει η σιωπή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που ξετυλίγεται το κουβάρι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που ως κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσουμε».

«Όταν υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο εκεί πρέπει να δούμε ποιο είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε» είπε και ανέφερε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την μη παραγραφή τέτοιων αδικημάτων».

«Υποστηρίζω την απολυτή ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», τόνισε και σημείωσε ότι θα γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα.