“Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου έχουμε την εξεταστική περίοδο. Η εξεταστική γίνεται μόνο εξ αποστάσεως, οπότε μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου δεν ανοίγει τίποτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολούθως, θα πάμε στην επιτροπή ειδικών και θα δούμε τα δεδομένα και αναλόγως με το τι θα μας πουν, θα πράξουμε αντίστοιχα. Δεν υπάρχει τίποτα σαφές αυτή τη στιγμή, είναι όλα ρευστά” δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ως προς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ξέρω ότι είναι υπό συζήτηση να ανοίξουν κάποια στιγμή τα σχολεία, αλλά εξάρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτών των εβδομάδων, αυτής και της επόμενης εβδομάδας. Οι συζητήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή για αυτά τα θέματα. Σήμερα δεν έχουμε κάτι στο τραπέζι” πρόσθεσε.

Όσον αφορά την ορκωμοσία Μπάιντεν απάντησε ότι “ο Μπάιντεν έχει ως κύριο αντίπαλο των ΗΠΑ την Κίνα και την Ρωσία. Θα εξαρτηθούν λοιπόν οι σχέσεις του με την Τουρκία, ως προς το τι θα κάνει η Τουρκία με την Ρωσία. Αν συνεχίσει να “ερωτοτροπεί” η Τουρκία με την Ρωσία, ο Μπάιντεν θα είναι σκληρός και απόλυτος απέναντί της. Αν αντιθέτως η Τουρκία επιλέξει να εγκαταλείψει την Ρωσία, που είναι κατά τη γνώμη μου πολύ δύσκολο, αλλά αν το κάνει τότε θα τα βρει ο Μπάιντεν με την Τουρκία. Ως προς εμάς, ο Μπάιντεν παραδοσιακά μας βλέπει ως τμήμα ενός παραδοσιακού συστήματος ασφαλείας με την Τουρκία”.