Πέντε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά


Ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τις νήσους Ανθρωποφάγοι και Στρογγυλό, την ώρα που η Βουλή των Ελλήνων ψήφιζε την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο – Ακολούθγσαν υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγία
Τις πρώτες υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους για το 2021 έκαναν σήμερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης, τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη -χωρισμένα σε δύο ζευγάρια- πέταξαν διαδοχικά πάνω από το Στρογγυλό και τη νήσο Ανθρωποφάγοι. Η πρώτη υπέρπτηση έγινε στις 13:41 όταν δύο τουρκικά F-16 πέρασαν 20.000 πόδια πάνω από τη νήσο Στρογγυλό και στη συνέχεια, δύο λεπτά αργότερα, πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους.

Το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 πέρασε σε μικρότερο ύψος πάνω από τα δύο νησιά: Ώρα 13:43 πέταξαν 10.000 πόδια πάνω από το Στρογγυλό και 13:44 στο ίδιο ύψος πάνω από τους Ανθρωποφάγους.

Ακολούθως, στις 15:29 ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τα νησιά Οινούσσες και Παναγία στα 25.000 πόδια.

Αμφισβήτηση την ώρα που ψηφιζόταν η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι πτήσεις των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών πάνω από τις νήσους Στρογγύλη και Ανθρωποφάγοι, σημειώθηκαν την ώρα που η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφιζε το νομοσχέδιο για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.

Αν δεν είναι συγκυριακό, πρόκειται ξεκάθαρα για μήνυμα της τουρκικής κυβέρνησης προς την Αθήνα, αφού οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πάνω από τα δύο ελληνικά νησιά έγιναν την ίδια ώρα που η Βουλή των Ελλήνων ψήφιζε το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.