Επιστολή Μητσοτάκη και ακόμη τριών ηγετών προς Μισέλ για ταχύτερη έγκριση των εμβολίων

Την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ζητούν, με επιστολή τους προ τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις και η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ομάδα των τεσσάρων ηγετών της Ε.Ε επισημαίνει πως οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει «να στείλουν, την Πέμπτη, ένα ισχυρό μήνυμα στον ΕΜΑ, για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία έγκρισης των υποψήφιων εμβολίων είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική», καθώς Κομισιόν θέτει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι.

«Βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κρίση υγείας, όπου κάθε μέρα μετράει για να σώσει ζωές», δηλώνουν και προσθέτουν: «Αναμένουμε λοιπόν από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λειτουργούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Η επιστολή ομάδας κρατών της ΕΕ, που δημοσιεύει στο Bloomberg ο Νίκος Χρυσολωράς

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των χωρών του COVID-19 Management Group, οι οποίοι μοιράστηκαν την ανησυχία τους για τη μικρή διαθεσιμότητα των εμβολίων σε αυτήν τη φάση, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα σε αυτό το επίπεδο.

«Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των υπολοίπων εταιρειών.

Προηγούμενο άρθροΖέφη Δημαδάμα – Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αυτός που την παρενόχλησε σεξουαλικά
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Δρομολογείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Σε Στρατό και Αστυνομία τα πλεονάζοντα εμβόλια» (video,pics)