«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού άνοιξε τη συζήτηση στην Ευρώπη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος  Ταραντίλης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι, με την πρότασή του, «έκανε μια κίνηση εντυπωσιασμού για να ακουστεί ότι κάτι έκανε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε ξανά να καταγγείλει τον πρωθυπουργό, αγνοώντας την πραγματικότητα, για μια πρόταση που αναπόφευκτα θα απασχολήσει την Ευρώπη, είναι σαφέστατα υπέρ των συμφερόντων της χώρας και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο», τονίζει ο κ. Ταραντίλης.

Ανρωτιέται δε τι έχει να πει στους ανθρώπους του Τουρισμού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός του να καταγγέλλει και να μοιράζει υποσχέσεις.

Η ανακοίνωση του Χρήστου Ταραντίλη:

«Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, οι ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για τη δημιουργία ενός τυποποιημένου και διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για ιατρικούς λόγους. Οι ηγέτες θα καθορίσουν σε επόμενο διάστημα σε ποιες περιπτώσεις θα χρησιμοποιείται αυτό το πιστοποιητικό.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λοιπόν, για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό άνοιξε τη συζήτηση. Εξετάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού και το εύρος χρήσης του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε ξανά να καταγγείλει τον πρωθυπουργό, αγνοώντας την πραγματικότητα, για μια πρόταση που αναπόφευκτα θα απασχολήσει την Ευρώπη, είναι σαφέστατα υπέρ των συμφερόντων της χώρας και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο.

Τι έχει να πει στους ανθρώπους του Τουρισμού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός του να καταγγέλλει και να μοιράζει υποσχέσεις; Το «όχι σε όλα» για κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης και το «ναι σε όλα» για μικροπολιτικά οφέλη δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης».