Στο υπουργείο Εργασίας σήμερα ο Πρωθυπουργός για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης

Kύκλο επισκέψεων σε Υπουργεία τα οποία απέκτησαν νέους πολιτικούς προϊσταμένους κατά την πρόσφατη αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος κάνει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό θα βρεθεί σήμερα στις 12.00 στο υπουργείο Εργασίας σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα που στόχο έχει να αναδείξει φλέγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως οι απονομές συντάξεων, τα εργασιακά, το νέο μοντέλο στις επικουρικές συντάξεις και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην μετά-covid εποχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ειδικά το νέο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων απονομής συντάξεων και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο νέος υπουργός για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Σε μια πρώτη επαφή με τον νέο υπουργό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει μαζί του τις προτεραιότητες, τα μεγάλα θέματα αλλά και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν το επόμενο διάστημα. Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί το κρίσιμο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, καθώς οι εκκρεμότητες ξεπερνούν πλέον τις 300.000 συνολικά.

Στην λίστα των προτεραιοτήτων βρίσκονται και τα σχέδια για την στήριξη της απασχόλησης και την ανάσχεση της ανεργίας στην μετά Covid – 19 εποχή και καθώς τα πλήγματα στην οικονομία είναι σημαντικά και η έκταση του προβλήματος θα φανεί τους προσεχείς μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί το πακέτο μέτρων επιδοματικής στήριξης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας βάζει τα δυνατά της για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και δίνει έμφαση στις δράσεις κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων για την ομαλή μετάβαση της αγοράς εργασίας μετά το τέλος της πανδημίας.

Προηγούμενο άρθροΣήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων 80-84 ετών
Επόμενο άρθροΜείωση ενοικίου: Ποιες επιχειρήσεις μπορεί να έχουν «κούρεμα» 100% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο