Τσαβούσογλου: «Δεν αλλάζουμε θέση για χωρικά ύδατα – Λάθος του φίλου μου Δένδια – Ορισμένες προκλήσεις από την Ελλάδα συνεχίζονται»

«Στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας. Όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν την ίδια αποφασιστικότητα. Επειδή αυτό είναι εθνικό ζήτημα», είπε σύμφωνα με το Haber Turk και με αφορμή την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου.

Στη συνέχεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στον Νίκο Δένδια. «Ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας έκανε λάθος, λανθασμένες δηλώσεις. Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένες προκλήσεις από την Ελλάδα συνεχίζονται».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσε ότι στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι ο διάλογος οφείλει να έχει αποτελέσματα ως προς το συμφέρον των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε συνάντηση με τον Ζοζέφ Μπορέλ.

«Συζήτηση για τη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου. Ο διάλογος πρέπει να παράγει απτά αποτελέσματα προς το συμφέρον τόσο της ΕΕ όσο και της Τουρκίας», έγραψε ο Σαρλ Μισέλ.

Προηγούμενο άρθροΕΛ.ΑΣ: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΕξοικονομώ – Αυτονομώ: Επανεκκίνηση από Δευτέρα με τεχνικές προσαρμογές