Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον περιορισμό στα 100 άτομα αναφορικά με τις δημόσιες συναθροίσεις.

«Ο κορονοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

 Το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει, με μεγάλο κόστος, σκληρή μάχη κατά της πανδημίας. Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι η ΝΔ εργαλοιοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις, εκτιμώντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην πραγματοποιηθεί το αυριανό συλλαλητήριο.