Κατσαφάδος: Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής για νομοσχέδιο νησιωτικής πολιτικής – Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής (pics)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα, για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με τίτλο «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετα-COVID εποχή».

Το σχέδιο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και των άρθρων και στη δεύτερη ανάγνωσή του στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Υπέρ ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και επιφυλάχθηκαν να τοποθετούν στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Το ΚΚΕ το καταψήφισε.

Για το σχέδιο νόμου ενημέρωσε χθες, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Κώστας Κατσαφάδος την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, με την οποία συναντήθηκε στο γραφείο του στο ΥΝΑΝΠ.

Ο κ. Κατσαφάδος στη συνάντησή του με την αντιπεριφερειάρχη, συζήτησε θέματα που αφορούν τα νησιά της περιφέρειας Αττικής, ενώ την ενημέρωσε για το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο.

Για πρώτη φορά, η στρατηγική αυτή αναφέρεται στο σύνολο των διαθέσιμων πόρων που μπορούν να αξιοποιηθούν και περιλαμβάνει συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο δημιουργούνται τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση κρίσιμων δημοσίων έργων, τη στήριξη του νησιώτη επιχειρηματία και την προώθηση καινοτομίας στις επιχειρήσεις της γαλάζιας οικονομίας.

Ο κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε, επίσης, με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιπλοίαρχο Λ.Σ, Γεώργιο Βρεττό και τον Τμηματάρχη της ίδιας Υπηρεσίας Νίκο Δροσινό. Τους συνεχάρη για την προσφορά τους τόσο στο Σώμα όσο και στον Πολιτισμό και συζήτησε μαζί τους ζητήματα Υπηρεσίας Μουσικής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που τους αφορούν.

Τέλος, ο υφυπουργός συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού, Ελευθέριο Σαριδάκη, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που οι επιπτώσεις της πανδημίας, έχουν επηρεάσει και τους ανθρώπους της ναυτιλίας μας. Ο κ. Κατσαφάδος τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες στήριξης των ναυτεργατών και τον ευχαρίστησε για την προσφορά τους στη ναυτιλία.

Προηγούμενο άρθροΥπ. Τουρισμού: Κινείται νομικά κατά εταιρείας που ψάχνει χορηγούς σε βάρος του
Επόμενο άρθροΔήμος Αθηναίων: Εξήντα προσλήψεις ορισμένου χρόνου