Κυριακίδου για ΑstraZeneca: «Ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει»

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΑstraZeneca, με την επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, να διαψεύδει τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει παραδόσεις εμβολίων, επειδή η συμφωνία που υπέγραψε με την Κομισιόν είναι «βέλτιστης προσπάθειας», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κ. Κυριακίδου, τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει, ενώ μίλησε για «ανεπαρκείς εξηγήσεις από την εταιρεία» οι οποίες προκάλεσαν «βαθιά δυσαρέσκεια στα κράτη μέλη».

«Τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενωμένα στο ότι η AstraZeneca πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στη συμφωνία μας», υπογράμμισε η Ευρωπαία επίτροπος και προσέθεσε ότι «οι φαρμακευτικές εταιρείες, όσοι παράγουν εμβόλια, έχουν ηθικές, κοινωνικές ευθύνες και ευθύνες συμβολαίων, τις οποίες πρέπει να τηρήσουν».

Επισήμανε ότι η «άποψη της ΑstraZeneca ότι δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει παραδόσεις, επειδή υπογράψαμε μια συμφωνία “βέλτιστης προσπάθειας” δεν είναι ούτε σωστή ούτε αποδεκτή», ενώ σημείωσε ότι «οι εταιρείες δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει».

Προηγούμενο άρθροΖαγοράκης: Συνάντηση με Μητσοτάκη – Επανεντάσσεται στην ευρωομάδα της ΝΔ
Επόμενο άρθροΚικίλιας: «Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική – Επετεύχθη ο στόχος των 200.000 εμβολιασμών τον Ιανουάριο» (video)